Warmtepompboiler Vlaamse Ardennen

Zoek je een warmtepompboiler in de Vlaamse Ardennen? Techno 4 helpt je graag verder.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is niets anders dan een boiler met een warmtepomp erop. Er zijn twee modellen: het monoblok of het splitmodel . Bij de monoblok is de boiler en de warmtepomp één geheel. Bij het splitmodel staat de warmtepomp buitenunit buiten. De warmtepomp bestaat uit de gebruikelijke verdamper, compressor, condensor en expansieventiel, en gebruikt de omgevingslucht om het koelmiddel in de verdamper op te warmen. De omgevingslucht wordt via een ventilator in de warmtepomp aangevoerd (warme lucht) en na gebruik opnieuw afgevoerd (afgekoelde lucht). Door de warmte van de omgevingslucht verdampt het koelmiddel in gas. Het gas wordt in de compressor samengeperst en stijgt in temperatuur. In de condensor geeft het koelmiddel zijn warmte af aan het sanitair water in de boiler. Op die manier koelt het gas weer af en condenseert het. Het expansieventiel verlaagt de druk van de koelvloeistof en het proces kan opnieuw beginnen. De warmtepompboiler heeft ongeveer vier à zes uur nodig om volledig op te warmen. Een aangepast gebruik en juiste systeeminstelling (bijvoorbeeld ’s nachts laten opwarmen) is noodzakelijk. Indien de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen, wordt de elektrische weerstand actief. 

Hitachi warmtepompboiler lagon
Warmtepompboiler - monoblok uitvoering

Op wat moet ik letten als ik een warmtepompboiler wil laten plaatsen?

Omdat een warmtepompboiler een warmtepomp gebruikt als verwarmingselement duurt het wel even voordat hij warm is. Dus om te vermijden dat je zonder warm water komt te zitten, hoort de grootte van de boiler afgestemd te worden op hoeveel je verbruikt. Techno 4 adviseert je hierbij graag. Neem je bijvoorbeeld graag regelmatig een warm bad of wonen er veel mensen onder één dak, dan is een grote boiler van 300 liter aangewezen. Ben je daarentegen met 2 mensen of minder, dan kan een 200 liter warmtepompboiler voldoende zijn.

Let op, een warmtepompboiler die daarentegen té groot is voor je verbruik is financieel ook niet interessant, aangezien die telkens opnieuw een hoeveelheid water zal opwarmen die je nooit opgebruikt.

Houd er rekening mee dat een grote warmtepompboiler veel plaats inneemt, en dat als je hem op een bovenverdieping wilt plaatsen, de vloer daar het gewicht moet kunnen dragen. Een oude zoldervloer is dus naar alle waarschijnlijkheid niet geschikt.

Techno 4 bekijkt graag met jou de mogelijkheden van een warmtepompboiler. Laat uw gegevens na en wij contacteren jou voor een afspraak.

Contacteer ons

Techno 4
Noordlaan 92
9630 Zwalm
T – 055/49 55 95
E – ludwig@techno4.be