Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt op dezelfde manier als een warmtepomp. Het is een boiler gekoppeld aan een lucht-waterwarmtepomp. Het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

Voordelen

  • Verbruikt 3x minder stroom

Een warmtepompboiler is zeer populair omdat het in vergelijking met een conventionele elektrische boiler tot wel 3 x minder stroom verbruikt om warm water te maken.

  • Hoog rendement

Het rendement van een warmtepompboiler ligt heel hoog. Voor elke kW aan elektriciteit die u gebruikt, produceert het systeem 3 (of meer) kW aan warmte-energie. Een warmtepompboiler is dus heel wat zuiniger dan boilers op aardgas, stookolie en elektriciteit.

  • Interessant bij hoog verbruik

De warmtepompboiler is interessant voor wie veel warm water per dag verbruikt. Hoe hoger het verbruik (100 liter), hoe interessanter een warmtepompboiler voor warm water wordt.

  • Duurzame oplossing

Een warmtepompboiler is een interessante oplossing als u een voorliefde heeft voor duurzame energie, maar niet voor zonnepanelen op uw dak. Met de installatie van een warmtepompboiler bespaart u tot 75% op uw energiefactuur.

  • Gemakkelijk aan te sluiten op zonnepanelen

Een warmtepompboiler kan ook aangesloten worden op fotovoltaïsche zonnepanelen om de compressor aan te drijven.