Airconditioning

Airconditioning

Wat is airconditioning?

Onder airconditioning verstaan we het behandelen van de lucht in een ruimte. Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil, regelt de vochtigheidsgraad in de lucht, filtert de lucht, en zorgt tevens voor een goede luchtcirculatie. Maar de toestellen die vandaag op de markt zijn bieden naast koeling eveneens de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen. Techno4 werkt met airconditioners van zowel Hitachi als Hisense. Het zijn standaard airconditioners in warmtepomp uitvoering (omkeerbare airco’s).

Voordelen

 • Aangename temperatuur
  Een airconditioner zorgt voor een aangename temperatuur in een ruimte. Het menselijk lichaam functioneert beter wanneer het aan een constante temperatuur onderhevig is.
 • Regelt het vochtigheidsgehalte
  Een airconditioner zorgt tijdens warme zomerdagen voor een aangenaam binnenklimaat. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat de vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt.
 • Zuiverheid
  De filters van een airconditioner filteren schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit vervuilde lucht. Een airconditioner zorgt er dus voor dat u steeds gezonde lucht inademt.
 • Goede luchtcirculatie
  De airco-installaties van Hitachi en Hisense zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen. Hierdoor is de luchtcirculatie in een ruimte ideaal
 • Ventilatie
  Een airco kan ook enkel gebruikt worden om de lucht te ventileren. De lucht  binnenin een ruimte wordt vervangen door gefilterde lucht, zonder te koelen of te verwarmen. De lucht is in beweging en zorgt voor een verfrissend gevoel zoals bij een mobiele ventilator.

Premies

Als u in een woning of een appartement een warmtepomp laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

De voorwaarden kunt u terugvinden op de website van www.vlaanderen.be of onder volgende  link.