Airco-heaters

Airco-heaters

Werking

Een AircoHeater is een warmtepomp en haalt warmte of energie uit de buitenlucht. De werking van een AircoHeater is niet dezelfde als van een elektrische verwarming. De warmte die een elektrisch toestel verbruikt loopt gelijk met het elektriciteitsverbruik. Bij een AircoHeater drijft slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit de compressor en ventilatoren aan om warmte te transporteren van buiten naar binnen.

We onderscheiden verschillende soorten AircoHeaters. Er zijn AircoHeaters die hoog aan de wand geplaatst worden of op de vloer geplaatst worden.  Vloerunits zijn ideaal als verwarmen primeert op koelen. Montage net boven de vloer zorgt voor een optimale verspreiding van de warme lucht. Cassette AircoHeaters worden ingebouwd in een verlaagd plafond en zijn uitermate geschikt voor winkels en kantoren. De technologie zorgt ervoor dat de lucht vanaf het plafond wordt verspreid tot in het verste hoekje.  Tot slot zijn er ook inbouwtoestellen die via discrete roosters (in plafond, valse wand) de lucht vrijwel geruisloos verspreiden.

Voordelen

  • Verwarmen en koelen

Een AircoHeater is een lucht-luchtwarmtepomp die kan verwarmen en koelen.

  • Ideaal bij renovaties

AircoHeaters zijn zeer interessant bij renovaties en uitbreidingen omdat de installatie veel minder breekwerk vergt in vergelijking met klassieke radiatoren of vloerverwarming.

  • Warmte uit de buitenlucht, ook als het vriest

De AircoHeater is een lucht-luchtwarmtepomp en onttrekt zijn warmte aan de buitenlucht. Zelfs bij lagere buitentemperaturen zit er nog warmte in de buitenlucht.

  • Optimaal binnenklimaat

AircoHeaters verwarmen op een heel andere wijze dan de stralingswarmte die traditionele verwarmingssystemen afgeven. Met een AircoHeater kunt u namelijk een ruimte snel en gelijkmatig opwarmen.

  • Geen tocht in uw huis

De AircoHeater geeft een optimaal comfort en biedt een tochtvrij, aangenaam binnenklimaat.

  • Laag energieverbruik

Een AircoHeater verbruikt 30-40% minder energie voor dezelfde warmteopbrengst dan traditionele verwarmingssystemen die hun energie volledig halen uit fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie. Een luchtwarmtepomp onttrekt 70 tot 80 % van zijn energie uit de omgeving en gebruikt daarom veel minder primaire energie dan een klassieke aardgas- of stookolieverwarming.

Premies

Meer informatie over de voorwaarden kunt u terugvinden op de website van www.vlaanderen.be op de pagina van “Bouwen en verbouwen”. Daar vindt u een link naar “Premies voor renovatie”.